Trijnie Bazen-Weerman (08-01-1948)adresBiezenkamp 10
3925 TL Scherpenzeel
tel. 033 - 277 2175
e-mail trijnie@redbazen.nl

Trijnie Bazen is de oprichter van Redactiebureau Trijnie Bazen & Ko.

Trijnie studeerde in 1968 af aan de kweekschool voor onderwijzers in Utrecht, waarna ze als onderwijzeres aan de slag ging op basisschool De Bruinhorst te Scherpenzeel. In deze periode haalde ze haar middelbare akte pedagogiek (onderwijskunde) aan de Universiteit van Utrecht.
In 1984 veranderde ze van richting en begon ze als freelance bureauredacteur voor Uitgeverij het Spectrum te werken. In het kader van dit werk volgde ze de cursus 'Tekst en effect' aan de Open Universiteit.

Start
Enkele jaren later besloot ze voor zichzelf te beginnen. Op 4 februari 1987 werd op een bovenverdieping in Scherpenzeel Redactiebureau Trijnie Bazen opgericht.

Een van de eerste klussen als zelfstandige was het redigeren van de Boeket-reeks. Al snel ontdekten andere uitgeverijen de kwaliteit en service van Trijnie en het werk stroomde binnen. Tussen de vele werkgevers schuilde Wolters-Noordhoff, die al snel een groot deel van haar tijd opeiste met werk aan methodes voor het basisonderwijs. Gezien haar achtergrond past dit werk perfect bij haar.

In 1994 schreef Trijnie in opdracht van de Grafische Lycea (GOC) een boek voor het Middelbaar Beroepsonderwijs: Vormen van letters. Het boek wordt op de verschillende lycea nog steeds gebruikt. De titel zit nu in het fonds van NijghVersluys.

Kinder- en jeugdboeken
Waar Trijnie begonnen is met het redigeren van teksten, wordt ze nu ingehuurd als editor en projectleider bij verschillende projecten van Wolters-Noordhoff.

De recent gevolgde cursussen 'Oordelen over kinder- en jeugdboeken' bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, en 'Relatie tekst en beeld in kinder- en jeugdboeken' aan de Universiteit van Tilburg komen goed van pas bij de huidige klus: de methode Leeshuis van Wolters-Noordhoff. Voor deze methode was Trijnie coördinator van de tekstredactie. Momenteel begeleidt zij de auteurs die de daadwerkelijke lessen schrijven. Als editor verzorgt zij daarna het onderdeel Technisch lezen en een gedeelte van het Begrijpend en Studerend lezen.

Hobby’s
Haar spaarzame vrije tijd brengt Trijnie het liefst reizend, wandelend of lezend door. Zij leest graag literatuur en niet te vergeten kinderliteratuur. Door het sparen van kinderboeken in zoveel mogelijk talen combineert zij haar liefde voor reizen en kinderliteratuur.